Program ovogodišnjeg izdanja internacionalne glazbene konferencije čiji su partneri MERLIN, IMPALA i HDU-ZAPRAF, donosi tri panela te i nekoliko prezentacija i radionica.

RDD #4 otvara pregled godišnjih aktivnosi i najvažnijih inicijativa IMPALA-e, s posebnim naglaskom na Impalin plan za reformu streaminga, koji će ujedno biti i uvod u prvi panel ‘How to grow a digital pie' koji će za temu imati upravo streaming, kao i sve moguće modele prihoda od digitalne distribucije glazbe te inicijative za njihovo unaprijeđenje. Slijedi prezentacija BELEM projekta koji se financira kroz EU fondove i u kojem je RUNDA uz 14 drugih kompanija jedan od  partnera, a koji za cilj ima pojačavanje prihoda od monetizacije tekstova pjesama, između ostalog i kroz njihovo prevođenje na razne europske jezike. Jedan od panela donijet će diskusiju o aktualnom trenutku u live glazbenom sektoru, a novi načini građenja karijere izvođača u digitalnom svijetu tema su panela 'Breaking an artist in digital world'.

Nakon premijernih regionalnih prezentacija Spotifya i Tidala na prošlim izdanjima konferencije, ove godine Runda Digital Day ekskluzivno donosi YOUTUBE prezentaciju na kojoj ćemo dobiti uvid u sve novitete s jedne od vodećih globalnih digitalnih platformi. Jedan od vrhunaca ovogodišnjeg izdanja Runda Digital Daya biti će i predstavljanje aplikacije Session Studio koja pomaže autorima i kreativcima u digitalnom okruženju, a koju su zajednički osnovali Bjorn Ulvaeus iz ABBA-e, te renomirani svjetski autori i producenti Max Martin i Niclas Molinder, koji i dolazi u Zagreb na RDD #4.

I konačno na RDD #4 u Zagrebu održat će se Impalina IMPACTS radionica za izdavače vezana na istoimeni projekt koji ima za cilj izgraditi nove kapacitete klimatskog opismenjavanja za nezavisne glazbene tvrtke diljem Europe kako bi im se pomoglo u smanjenju ugljičnog otiska.

REGISTRACIJA SUDIONIKA

Prijave za prisustvovanje na RDD #4, kreću od danas, te s obzirom da je broj sudionika u samom prostoru HUB385 ograničen, ovim putem vas pozivamo da se najkasnije do utorka, 29. 11. 2021., javite i registrirate na mail adresu Runde info@runda.online ukoliko želite doći na konferenciju. Prijave će se zaprimati po prinicipu prioriteta prema momentu slanja potvrde dolaska na konferenciju.

Supported by: MERLIN