Posle pauze od skoro devet godina, nakon poslednjeg studijskog albuma "Tu i sad"(2012.), Nikola Čuturilo vraća se novim albumom "Priče iz Depoa", čije izdanje se očekuje u septembru.

Prvi, najavni singl sa albuma je rock balada “Sanjam te”. Uvodni, zarazni, minimalistički gitarski rif, bogati muzički aranžman koji je zpravo pretočeno bogato muzičko iskustvo ili pak virtuozni gitarski solo u zadnjoj trećini pesme, podseća koliko je sjajno ne samo autorsko, već i muzičko umeće Nikole Čuturila.

Tekst pesme je u stvari svestran. Mada je video spot u režiji Dragana Jeriminova pratio scenario para u raskidu, lirika je daleko objektivnija.

"Ovo je priča o neizgovorenim rečima", kaže o pesmi Nikola Čuturilo. "Svako svoje zna i mogao bi da napiše, ako ne roman onda sigurno pesmu o njima. Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, bole i vraćaju se u talasima. Sve što možemo je da naučimo da živimo sa njima, rane su svedočanstvo da smo voleli i da smo još uvek živi".

Nova zbirka pesama “Priče iz Depoa”, na kojoj će se naći i pomenuti singl, predstavlja i deli intimnu i iskrenu projekciju sopstvenog  razmišljanja i umetničke radoznalosti.

"Ideju za "Priče iz Depoa" nosio sam dugo u sebi", kaže o svom budućem albumu Nikola Čuturilo. "Neke pesme su već  postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam u toku samog karantina. Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka. To je na kraju rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj".

Nikola Čuturilo je uvek uspevao da izbegne zamke puke eksploatacije i čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja. Učinio je to na način iskusnog i  izvanrednog talentovanog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestuje upravo ono što oseća, želi i čuje. 

 

Izvor: Lampshade Media