Zadarski pjevač Zoran Jelenković snimio je novu pjesmu sa svojim sinom Šimom. Iza njijh su suradnje na pjesmama "Tvoju kosu ne mogu mrsiti", "Sanjam" i "Gajeta i ankora". 

Nova pjejsma "Furešte" je vesela dalmatinska skladba koja je rađena u dalmatinskom 'slengu', a kao takva odaje dojam podneblja iz kojeg dolazi. Iza teksta i glazbe istoimene pjesme stoji Šime Jelenković, dok je za producentski i aranžerski dio zaslužan sam Zoran.

"Sama pjesma govori o poznatim i posebnim 'galebima', to jest momcima bilo koje dobi, i njihovom udvaranju stranim turistkinjama, ne bi li osvojili njihova srca, te se družili s njima izvjesno vrijeme do dolaska neke nove strane turistkinje, odnosno 'furešte'", rekao je Zoran.

Kako bi cijela glazbena priča bila potpuna, za vizualni dio pobrinula se ekipa Rudnik Filma, u čijoj pozadini stoje Nemanja Abazović i Mario Đorđević – Noyz, poznatiji kao član hip hop grupe Who See. Radi se o animiranom video uratku kojim su na jedan drugačiji, ali simpatičan način, predstavili 'Furešte', novu pjesmu Zorana Jelenkovića, za što i on sam vjeruje kako će ovaj cjelokupni uradak donijeti osvježenje u vrućim ljetnim danima pred nama.

Izvor: Hit Records