Milošev u suradnji s TBF-om predstavlja novi singl "Vječni sjaj", a ujedno objavljuje album prvijenac "U prolazu". S albuma su već predstavljeni singlovi "Drugom prilikom" s Dunjom Ercegović (Lovley Quinces) i "Pet godina" s Majom Posavec, a digitalni album s deset pjesama od sada je dostupan na svim digitalnim servisima.

‘’Cijeli materijal je dosta osoban – sve su to priče i sjećanja iz mojeg života - i njime želim zaokružiti i polako zatvoriti neki dio toga. Negdje si stvari opravdavam, nekad mi nešto nije jasno, ali sve sam to – ja. Žanrovski je to dosta šareno, ali u osnovi pop-rock forma. Da biram ime, rekao bih “šmekpop”, poručio je Milošev o svom debi albumu.


Na ovom ‘’šmekpop’’ albumu u njegovih deset pjesama, Milošev je, osim već spomenutih, ugostio i brojne druge renomirane glazbenike sa scene među kojima su se našli Jelena Radan, Luce, Tonka i Aljoša Šerić, Nenad Borgudan i Petar Beluhan, a svi su oni svojim interpretacijama na album unijeli nešto osobno, nešto svoje.

‘’Od svega, najviše me veseli to što sam imao priliku i čast surađivati sa svim ovim divnim ljudima koji su bili dio ovog mog putovanja. Taj osjećaj koji imam sada dok gledam u to što su oni osjetili i napravili - nešto neusporedivo više i bolje nego što bih ikad mogao sam – to je jednostavno prekrasno.’’

Novi singl s TBF-om "Vječni sjaj" nastala je zajedničkom suradnjom Miloševa koji potpisuje glazbu, i TBF-a, čiji je tekst koji ubada točno tamo gdje treba, napisao Saša Antić. Na sve su to skupa odlično ‘’sjeli’ još Luka i Mladen. O suradnji nam je ispričao i Saša Antić:

‘’Matej mi je prije ljeta poslao glazbu, ja sam već imao gotovo dovršen tekst, složio sam ga u aranžman koji mi je on poslao i sve je odmah leglo u jednu večer, čak i sample iz intervjua Bob Marleya koji otvara pjesmu. Mjesec dana kasnije smo se Luka, Mladen i ja zaletili do Zadra u studio Jere Šešelje i u jedno popodne snimili svoje vokale. Tu smo tek upoznali Mateja i ekipu, i sve skupa je prošlo glatko i elegantno uz odličnu atmosferu i zafrkanciju, zaista jedno sjajno glazbeno druženje, baš u duhu pjesme. Snimanje spota je također bilo opušteno, i sve u svemu izrazito sam ponosan na ovu pjesmu, hvala Mateju na sjajnoj glazbi, i veliki pozdrav i ljubav čitavoj ekipi koja je sudjelovala u realizaciji pjesme i video spota", poručio je Saša o nastanku pjesme.

Ideju i režiju spota potisuje Tanja Asanović s kamerom Tonija Renauda i More Magnets produkcijom.

‘’Jako smo sretni s pjesmom koju imamo, svima nam je bilo super dok smo radili na ovome i nadam se da će vam uljepšati dan kad je čujete – jer nama svakako je. Tanja je pjesmu prevela u sjaju vizualnu priču o svjetovima u kojima živimo, viđeno kroz naše i tuđe oči. Divno se nadopunjuje s tekstom i samom pjesmom – spot je moćan i zabavan, pun života i nade – hvala svima, nadam se da ćete uživati i zaplesati s nama!’’ – poručio je Matej.


Cijeli je album vizualno upakirao dizajner Mladen Udovičić kroz gubitak i oživljavanje sjećanja.

‘’Odsječeno drvo simbolizira gubitak dok godovi koji ostaju iza njega prikazuju proteklo vrijeme. Uzdignute forme, fragmenti godova prikazuju trenutke tog vremena koje oživljavamo kroz sjećanja", poručio je. Produkciju albuma potpisuju Tomislav Franjo Šušak i Jere Šešelja.

Izvor: Dallas Records 
Foto Miloševa: Nika Mokos