Novom emotivnom autorskom baladom Filip nam, uz impresivne vokalne i sviračke sposobnosti, otkrivanove„Razine“ – kako svojeg glazbenog puta tako i emocija kojima već redovito očarava brojne slušatelje. Singl „Razine“je, sveć prepoznatljivim kantautorskim potpisom, u pratnji atmosferičnog spota službeno predstavljen 20. svibnja –na Filipov rođendan!

"Ideja je došla spontano. Prvo je došao tekst, dok sam u vožnji gledao kroz prozor“, otkriva Filip Rudan šaleći se kako ga prozori očito motiviraju budući da je i prethodni singl „He's Not The One“ nastao dok je kroz prozor promatrao kišu. Glazba je, kaže, došla naknadno i ste noći: „Ležao sam u tri ujutro u krevetu i jednostavno mi je melodija ušetala u glavu i odmah sam iskočio iz kreveta i na mobitelu snimio info. Iz toga se kasnije razvilo i sve ostalo.“

Tematika jest ljubavna – namjera je da nosi univerzalnu poruku i potakne slušatelje da pronađu i svoje razine, a mladi glazbenik otkriva kako mu i osobno nosi posebno značenje budući da ga upravo ljubav vodi do gotovo euforične razine. Tekst i glazbu, kao i kod ranijih singlova, potpisuje Filip Rudan, producent singla je Niko Nobilo koji je uz Ivana Oreškovića kreirao i aranžman.

„Znao sam da je Filip multitalentiran i vrhunski pjevač, no ono što me iznenadilo na prvom sessionu je Filipova autorska zrelost. 'Razine' kao predivna pjesma je dokaz tome i bio je užitak raditi na njoj“, komentira Niko Nobilo te dodaje kako se veseli svemu što Filip spremna u bližoj budućnosti.

Razine“ dolaze u pratnji atmosferičnog video spota prožetog senzualnošću i simbolikom pjesme.

Za ideju spota zaslužna je Tara Turopoljac s čijom se vizijom Filip u potpunosti pronašao. „Kroz vlastitu viziju inspiriranu pjesmom zapravo sam u video spotu željela dočarati značenje ljubavi za koju znam da je jedna od najčešćih Filipovih inspiracija, i koja ga vodi do tih 'razina'“, kaže Tara te otkriva još detalja: „U spotu lik djevojke ima dva značenja. Prvo, ne predstavlja nužno osobu nego već spomenutu inspiraciju - nešto nježno poput leptira, senzualno, intimno, a opet jako i hrabro. S druge strane, djevojka ima metaforičku poveznicu s gitarom – kao elegantnim, a moćnim instrumentom - koja je neizostavni dio Filipovog stvaranja, od kuda počinju sve ideje i uz koju na kraju krajeva gradi svoj zvuk. Ovi simboli dovode nas i do naziva 'Razine' – bilo da je to neko mjesta ili pak emocija.“

Tara Turopoljac također je preuzela ulogu producentice video spota i scenaristice koji je realiziran zahvaljujući sjajnom redateljsko-snimateljskom timu kojeg čine redatelj i scenarist Benjamin Strike, direktor fotografije Dario Radusin koji je doprinjeo i vizualnim efektima (VFX) te asistenti Luka Vidović Sandro Sklepić, ujedno zaslužan za naglašavanje atmosfere posebnim osvjetljenjem. Uz Filipa Rudana kao protagonista, u glavnoj ulozi našla se glumica Tonia Brekalo; za lokaciju zamišljenu za dočaravanje moody i pomalo starinske, retro, atmosfere odabran je Spomen-Dom Kumrovec, a ukupni dojam upotpunile su Hana Tušek (MUA) te stilistice Ana Nikačević Tara Turopoljac.

Izvor: Universal Music Hrvatska