Poznati srbijanski glazbenik, Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini u Infektivnoj klinici zbog posljedica upale pluća. 

Omiljeni 'Panonski mornar', kako su ga zvali, šokirao je cijelu regiju koja je desetljećima odrastala i živjela uz njegovu glazbu. 

Đorđe Balašević rođen je 11. svibnja 1953. godine u Novom sadu, a nakon prekinutog studija geografije, priključio se grupi "Žetva" iz Novog Sada i s njima snimio singl "U razdeljak te ljubim" koji je postao jako uspješan i prodan u čak 180.000 primjeraka. 1979. godine osvaja prvo mjesto na Splitskom festivalu s pjesmom "Panonski mornar" i tada zapravo počinje Balaševićevo razdoblje.

Sa skupinom "Rani mraz" izveo je dvije najpopularnije pjesme poput "Priča o Vasi Ladačkom" i "Život je more". 1982. godine napušta skupinu "Rani mraz" i počinje samostalnu pjevačku karijeru. 

Tijekom bogate karijere izdao je neke od sad već kultnih albuma "Pub", "Bezdan", "Puna Rei", "Marim ja", "Tri posleratna druga", "Rani mraz", "Dnevnik starog momka", "Devedesete". 

Đorđe je bio u sretnom braku sa suprugom Oliverom, a zajedno su imali troje djece - sina Aleksu te kćeri Jovanu i Jelenu. 

Neke od njegovih najvećih hitova možete slušati u nastavku: 

Foto: Stefan Rajhl