Ida Prester je svoju muzičku karijeru počela u electro/synthpop sastavu Lollobrigida koji je osnovala 2003. godine u Zagrebu. Karijeru je nastavila u nešto mračnijem electropop bendu Frau Casio 2013. godine, a zatim i u indie punk folk grupi MAiKA. Posle brojnih muzičkih projekata na kojima je radila, Ida Prester u 2020. konačno objavljuje singlove pod svojim imenom i prezimenom i to pod svojom sveže pokrenutom samostalnom diskografskom etiketom. Osim po svojoj bogatom muzičkom opusu Ida je poznata i kao izuzetno požrtvovana borkinja za ljudska prava.


Muzički portal Balkanrock već 15 godina neguje pravovremenost informacija, kritičko mišljenje i aktivno se zalaže za očuvanje alternativne rok kulture. Kao takav medij, Balkanrock kroz “Balkanrock Sessions” želi da promoviše autorsko stvaralaštvo u muzici, unapredi i proširi trenutnu ponudu online koncerata u regionu, publici obezbedi najbolji mogući užitak i informiše je o rokenrol sceni na ovim prostorima.

Podsećamo, serijal online koncerata “Balkanrock Sessions” startovao je 5. jula koncertom velikog crossover sastava Eyesburn. Posle toga su usledili nastupi bendova Moussaka, Obojeni Program i Bolesna Štenad. U narednom periodu Balkanrock će objavljivati sessione svakog drugog ponedeljka. Naredni nastup zakazan je za 13. septembar.

Izvor. Kontra PR