Ovaj vrhunski medijski autoritet na polju glazbene industrije, s tradicijom dugom čak četrdeset godina, objavio je inauguralnu međunarodnu europsku listu od dvadeset osoba koje „predvode, inspiraju i pomiču glazbenu i manifestacijsku industriju naprijed“. Na listi se, osim čelnika Exita, nalazi i Emma Banks, više puta proglašavana za vodećeg europskog glazbenog agenta, na čijem rosteru su velikani kao što su R.H.C.P, Kylie Minogue, Katy Perry, Muse, Florence + The Machine, i mnogi drugi.


Kako se navodi u uvodniku Pollstara, ova lista predstavlja profesionalce u industriji koji su pokazali izuzetnost u domeni liderstva, vizije, strateškog menadžmenta, kreativnosti i inovacije. Osim Dušana Kovačevića i Emme Banks, na popisu se nalaze i čelnici najvećeg svjetskog koncertnog giganta Live Nation za Veliku Britaniju, kontinentalnu Europu, Bliski Istok i Afriku Denis Desmond i John Reid, direktor vodeće europske ticketing agencije CTS Eventim Klaus-Peter Schulenberg, direktor Lowlands festivala i Mojo Concertsa Eric van Eerdenburg, izvršni direktor Europskih festivala Jim King, direktor Festival Republica Melvin Benn i direktorica Superblooma i Goodlive-a Fruzsina Szép.

„Neizmjerno sam ponosan što me je Pollstar, jedan od vodećih svjetskih stručnih glazbenih magazina, svrstao među dvadeset najutjecajnijih osoba koje ’predvode, inspiriraju i pomiču europsku glazbenu i manifestacijsku industriju naprijed’. Osim osobnog priznanja, ovo je nagrada i za EXIT i sve naše fanove, čija je podrška bila ključna u borbi da se festival dogodi ove godine“, napisao je Dušan Kovačević na svom službenom Instagram profilu.

U intervjuu koji je dao za posljednje izdanje Pollstara, Dušan Kovačević je na pitanje kako je motivirao team tijekom pandemije istakao: „U našoj regiji smo naviknuti na velike krize. Govorio sam im da ako postoji itko na cijelom svijetu tko će organizirati festival ove godine, znam da ćemo to biti mi! Rekao sam im da čvrsto vjeruju u to da će se festival dogoditi i da su čuda moguća ako imamo snažnu jveru, bez obzira koliko vanjske okolnosti izgledale nepovoljno“.


Ekipa Pollstara popratila je ovogodišnje izdanje EXIT festivala, koje je opisala kao „povijesni događaj“, i u svojim izvještajima naglasila kako su svjedočili održavanju prvog europskog festivala poslije skoro 18 meseci tišine na kontinentu. Oni su istakli kako „EXIT ostaje simbol neovisnostii Srbije, njezinog gostoprimstva i revolucionarnog duha“, te da je festival „ponovo 2021. godine postigao nešto revolucionarno, slaveći svoju 20. godišnjicu s masom ljudi željnom ponovnog ujedinjenja“.

Ovogodišnji EXIT privukao je pažnju i drugih velikih svjetskih medija, među kojima je i BBC, za koji se Dušan Kovačević s Tijanom T uključio uživo u prvi program. O Exitu su izvještavali i drugi vodeći britanski informativni i glazbeni mediji, kao što su Guardian, NME, IQ Mag, DJ Mag i Mixmag, te američki Billboard, Variety i Pollstar, nizozemski Algemeen Dagblad, kineski Guangming Daily, i mnogi drugi.
Osim priznanja Pollstara za Dušana Kovačevića, EXIT je višestruki dobitnik titule za najbolji europski festival i brojnih drugih prestižnih nagrada.