Ovom prilikom, Virgin započinje i partnerstvo s lokalnom izdavačkom kućom Gruvlend!, koja stoji iza Konstrakte, ali i Zemlje Gruva, s kojom će također surađivati na području digitalne glazbene distribucije.

Već izdvajana kao jedan od favorita na ESC 2022. Konstrakta od sada ima podršku u distribuciji svog dosadašnjeg kataloga, kao i predstojećih izdanja i novih glazbenih ostvarenja. U okviru suradnje, na glazbene streaming servise plasirani su singlovi Mekano i Nobl, oba predstavljena kroz „Triptih“ te su dostupni slušateljima diljem svijeta.

„Iznimno smo zadovoljni što je Konstrakta postala dio Virgin obitelji te što ovom prilikom započinjemo partnerstvo s Gruvlendom! Kao najveći svjetski izdavač, s Konstraktom imamo velike planove i sigurni smo da ćemo kroz naš premium servis digitalne distribucije imati fantastične rezultate. Ovo je samo dio naše regionalne strategije rada s autorima i izvođačima za koje smatramo da su posebni“, navodi Nikola Jovanović, Vice President of Virgin Music Label & Artist Services, Western Balkans.

„Gruvlend! je dobio svoje partnere koji mogu osigurati dovoljno transparentnu i bogatu poslovnu praksu u sve kompliciranijem svijetu digitalnih medija. Doći do mogućnosti koja objedinjuje cjelokupno glazbeno poslovanje i tako ostavlja mjesta za kreativni rad i stvaralaštvo je za nas bilo najbolje rješenje. Nadamo se dobroj suradnji s ovom kućom u budućnosti“, ističe Milovan Bošković iz Zemlja Gruva.



Virgin Music Label & Artists Services je krajem prošle godine proširio svoje poslovanje u Hrvatskoj i regiji otvaranjem novog entiteta pod novom i nezavisnom upravom, s ciljem da pruži vrhunske i fleksibilne usluge najproduktivnijim poduzetnicima glazbene industrije kao i nezavisnim talentima u svijetu. Inspiriran etičkim načelima legendarne izdavačke kuce Virgin Records, Virgin Music Label & Artist Services pokrenut je kako bi umjetnicima pružio globalna tješenja, s vec oformljenim timovima na vodecim svjetskim glazbenim tržištima, uključujuci SAD, Japan, Veliku Britaniju, njemačku, Francusku, Australiju i Južnu Ameriku, ali i novootvorena tržišta u narednim mjesecima.

Izvor: Universal Music Hrvatska