„Prvi nastup je bio u crkvi - Wacken Metal Church i naš koncert je te srijede bio ujedno i jedni performans na toj festivalskoj lokaciji ove godine. Crkva je bila ispunjena metalheadsima do kraja (tristotinjak ljudi) i svi su izvrsno reagirali na naš koncert. Između pjesama dugi pljesak s obaveznim metal hand horns prstima u zraku, a nerijetko je publika pod naletom emocija i zaplakala ili se barem naježila što su nam priznali u obraćanju poslije koncerta“, priča oduševljeno Metaklapa.

Nastup na Wackinger stageu sljedećeg dana bio je za Metaklapu posebno iskustvo za jer je pred pozornicom bilo mnoštvo pratitelja koji su do kraja koncerta u glas pjevali s njima, posebno kada su za bis izveli obradu „Fear of The Dark“.



Publika je na Wackinger stageu, kažu, odlično reagirala i na kraći blok pjesama iz hrvatske odnosno dalmatinske baštine što ih je vrlo ugodno iznenadilo te su se osjećali kao ponosni promotori naše domovine.

No klapske pjesme su izvodili i u neobaveznim nastupima tijekom dana po Wacken Artist Villageu, pa su i u druženju s ostalim izvođačima bili itekako počašćeni pohvalama i interesom za klapsku pjesmu.


„Boravak u hotelu sa još osamdesetak drugih bandova iz čitavog svijeta donijelo je i neizbježne susrete i razgovore sa nekim od naših idola  - kao što su članovi super grupe Avantasia te Tobiasom Sammetom kao i vrlo nadarenom pjevačicom Adrienne Cowan koja je izrazila želju za glazbenom suradnjom s Metaklapom. Navedenim nastupima zaslužili smo poziv od organizatora i za neplanirani treći nastup koji se dogodio u petak na VIP stageu za okupljene novinare i goste organizatora Wacken festivala. Ondje smo dobili poziv da nastupimo na Full Metal Holiday Festivalu koji će se pod pokroviteljstvom Wacken Open Aira održati u studenome ove godine na Mallorci.“, otkriva Boris Capković iz Metaklape!

Metaklapa je početkom godine objavila album prvijenac „The Choir of Beasts“ s a cappella obradama pjesama Iron Maidena! Album je dostupan na CD-u i digitalno

Izvor: Menart