Cijenjene Britanske festivalske nagrade dodjeljuju se od 2004. godine za najbolje u festivalskoj industriji, ali nagrađujući i istaknute festivale van Velike Britanije. EXIT je 2007. bio prvi festival koji je ponio titulu za Najbolji europski festival (izvan Velike Britanije), dok je titulu za Najbolji veliki europski festival na Europskim festivalskim nagradama osvajao i 2013. i 2017. godine. EXIT je trenutno u konkurenciji za Najbolji veliki festival na Europskim festivalskim nagradama.

Ove godine, EXIT je uz Coachellu bio jedan od prvih festivala na planeti koji su smjelo zakoračili ka svijetu NFT-a. Objavljene su tri NFT kolekcije u suradnji sa svjetskim glazbenim zvijezdama i poznatim osobama. Kolekcija SHADES kreirana je zajedno s jednim od najpoznatijih umjetnika iz svijeta elektronske glazbe MACEO PLEXOM, kolekcija WINGS kolaboracija je Exita i manekenke, pilotkinje i aktivistice za ljudska prava CHRISTINE CARMELE, dok se treća kolekcija sastojala od jedinstvenog digitalnog arta pod nazivom HEADPHONES.


Osim toga, donio je i najjače festivalsko VR iskustvo na svijetu, u kojem su poznate Exitove festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom, a sastavni dio ovog projekta bile su superzvijezde David Guetta, Paul Karlbrener i Solomun. Ovaj ekskluzivni VR projekt je prvi put predstavljen na Svjetskoj izložbi EXPO Dubai, a mogli su ga isprobati i posjetitelji EXIT i Sea Dance festivala u sklopu EXITVERSE zone koja je također proizvod suradnje Exita i NFT TiX-a.

Nagrađeni projekt, realiziran u suradnji s NFT-TiX-om, izgrađen je na Ethereum blockchain-u. Njime upravljaju pametni ugovori, koji omogućavaju prodavačima ulaznica da se povežu direktno s kupcima. Ovo je dio revolucionarne tehnologije koja pomaže glazbenoj i sportskoj industriji da se riješi posrednika i daje mogućnost da se vlasništvo ulaznice prati od prvog do posljednjeg kupca. NTF-TiX daje prednost fer cijenama i ekskluzivnim pogodnostima za vlasnike ulaznica od strane organizatora događaja, te omogućava dugoročna rješenja protiv prevara, s potpunom regulacijom preprodaje i sekundarnih tržišta.