Osnovni cilj riječkog butique festivala - Impulse je promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Manifestacije koje će se odvijati tijekom trajanja festivala, kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, sajam, tribine, radionice), bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala. Njeno promišljanje kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na glazbenu i klupsku kulturu.

U duhu toga je i slogan: "Music is everywhere", koji na jednostavan način komunicira i zaokružuje programsku shemu festivala. Kao i do sad program će i povezati nekolicinu klupskih prostora na različitim gradskim lokacijama.

Tako će riječka, ali i šira publika moći uživati u repertuaru gostiju različitog glazbenog usmjerenja, od popa do hardcore/punka, a nastaviti će se s uhodanom shemom koja uključuje sajam ploča ili pak glazbeni osvrt. Razgovarati će se o problemima u glazbenoj industriji s renomiranim gostima na još jednoj tribini, a tu je i nezaobilazna filmska poslastica u Art-kinu. Publika će se još aktivnije moći uključiti kroz radionicu, a u Godini Čitanja po prvi puta imaju i književni segment na festivalu - čita se glazba.

Festival će se održati na sedam lokacija u Rijjeci tijekom sedam dana, točnije od 6. do 12. listopada. Sav program održat će se po aktualnim preporukama od strane HZJJZ-a. 


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka - Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura nova.

Izvor: Distune Promotion