Thievery Corporation će nastupiti završne večeri na Arsenal Festu 2. jula. Mnogoljudni američki sastav priredio je posetiocima ovog festivala nezaboravan provod 23. juna 2017, na sedmom izdanju festivala. Te večeri je čak 12.000 ljudi uživalo na prostoru Kneževog arsenala, što je dnevni rekord koji do sada nije oboren. Srpskim obožavaocima u još svežijem sećanju je njihov, takođe, spektakularan nastup na ispunjenom beogradskom stadionu Tašmajdan, 26. juna 2019. 



Aprila 2020, legende krosovera su objavile 10. studijski album „Symphonik“, sa orkestarskim verzijama njihovih najvećih hitova iz, sad već, 27 godina duge karijere. Bend je u Vašingtonu 1995. osnovao producentski i autorski duo Rob Garza i Eric Hilton. Thievery Corporation se smatraju zaslužnim za nastanak čitavog podžanra elektronske muzike, oplemenjene upotrebom regea, daba, hip-hopa, downtempa, indijskog trip-hopa i bosa nove, što se čuje u pesmama "The Richest Man In Babylon", "Sweet Tides", "Lebanese Blonde", "Until the Morning", "Letter To the Editor"... 

Thievery Corporation predstavljaju planetarni fenomen. Do velikog uspeha i hedlajnerskih nastupa na mega festivalima kao što su Coachella i Lollapalooza, kao i milionskih tiraža albuma i pregleda na Jutjubu, stigli su bez velikih radijskih hitova, visokobudžetnih spotova i podrške velikih diskografskih kuća. 

„Na sceni imamo toliko neverovatnih ljudi, različitih godina, nacionalnosti i porekla. Ta raznolikost nam pomaže da pesme sa albuma oživimo pred publikom. Mi smo, definitivno, zabavan orkestar, nema dosadnog trenutka na našim koncertima“, priča Rob Garza. 

 Thievery Corporation su već treći potvrđeni inostrani hedlajneri na ovogodišnjem Arsenalu. Na otvaranju, 30. juna, nastupiće džipsi pank-rok atrakcija Gogol Bordello, a 1. jula londonski alternativci Placebo. Do četvrtka, 17. februara, cena ulaznica za treće veče, kada nastupaju Thievery Corporation, je 1.500, a kasnije će biti 1.800 dinara. Pojedinačna karta za drugi dan (Placebo) košta 2.000, a komplet ulaznica za sve tri večeri 3.000 dinara.