Ovim koncertom, na kojem će njezin prepoznatljiv glazbeni pečat biti nadograđen VJ-ingom i koreografijama, Konstrakta se pridružuje velikim svjetskim imenima, među kojima su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi koji su već potvrdili svoj dolazak na Petrovaradinsku tvrđavu od 7. do 10. srpnja.

Na Exitu sam bila i kao posjetitelj, i kao dio Mistake Mistake i Zemlje gruva, i kao voditeljica jedne godine, a ove godine sam na Main stageu kao Konstrakta, tako da vidimo se“, poručuje Ana Đurić Konstrakta!

Iako djeluje da se njezin uspjeh dogodio preko noći, Ana Đurić je na glazbenoj sceni već 20 godina, a ovo je trenutak kada njezina genijalnost dolazi do punog izražaja. Srpska glazbenica atipičnim zvukom pjesme „In Corpore Sano“, kojom će predstavljati Srbiju na Euroviziji, ne prestaje oduševljavati publiku i medije na ovim prostorima.

Onima koji nisu ranije pratili njezin samostalan rad donijela je potpuno osvježenje i autentičnost, ali i začuđenost nad njezinim stvaralaštvom. „In corpore samo“ je dio projekta Triptih, u kojem su i pjesme „Nobl“ i „Mekano“, a autorica svih tekstova je Konstrakta. Triptih, osim društveno angažiranih poruka, donosi i vizualni koncept koji je također osmislila Ana Đurić, uz Maju Uzelac i Anu Rodić.

Svoju samostalnu karijeru Konstrakta je započela 2019. godine pjesmamaŽvake“ i „Neam šamana“, koje prate žanrovske inovacije, kao i originalni i zanimljivi video spotovi.  Ana Đurić svoje glazbene korijene vuče još od benda Mistake Mistake, s kojima je nastupala do 2007. godine. Već 2007. članovi benda – Zoe Kida, MC Milovan i Konstrakta formiraju Zemlju gruva, Gruvlend izdavaštvo i Gruvlend produkcijski studio, koji postaje okosnica svih daljih projekata ovog kolektiva.

Kvaliteta puta koji su u međuvremeno prešli potvrđen je nedavnim sklapanjem suradnje Gruvlenda sa svjetskom izdavačkom kućom Virgin Music Label & Artist Services, koja je label unutar velikog Universal Music-a.

Bend Zemlja gruva do sada je objavio dva LP albuma – „WTF is Gruvlend?“ (2010) i „Šta stvarno želiš?“ (2016), zatim EP izdanje posvećeno Dinu Dvorniku i više singlova, na kojima Konstraktine pjesme  ostvaraju veliki uspjeh. Od najvećih hitova benda, s kojima je obišla cijelu regiju, izdvajaju se pjesme „Nisam znala da sam ovo htela“, „Đango“, „Plodni dani“, „Jednom je sada“, „Tuga“, „Mama“.

Zemlja gruva je bila i predgrupa na koncertu Amy Winehouse u Beogradu, a zabilježili su i nastupe na Exitu. Konstrakta će ovog ljeta predstaviti svoje pjesme na nekoliko događaja, među kojima će prvi biti Exitov Sea Star festival u Umagu, ali specijalan performance planira se za veliko finale EXIT festivala, 10. srpnja!

EXIT festival će biti održan na Petrovaradinskoj tvrđavi od 7. do 10. srpnja uz potvrđena velika muzička imena, kao što su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Joel Corry, Jax Jones, Alok, ATB, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex, Reinier Zonneveld, Monolink, Denis Sulta, Mathame, ZHU, ACRAZE, Sama’ Abdulhadi, ANNA, Sepultura, Napalm Death, Marky Ramone, Molchat Doma, She Past Away, Konstrakta, Brkovi, Paraf, Vizelj, Coach Party, Sana Garić, Prti Bee Gee i mnogi drugi, a uskoro stižu i objave novih izvođača!

U prodaji su četverodnevne ulaznice po cijeni od 490 kn, uz uštedu od 50%. Jednodnevne ulaznice za petak, 8. srpnja kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds dostupne su po promotivnim cijenama, a njihov kontingent je ograničen. Cena regularnih jednodnevnih ulaznica je 235 kn, fan pit ulaznice su dostupne po poklon cijeni od 325 kn,, a VIP po cijeni od 805 kn.  Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima i online na stranicama Entrio.hr-a i na stranicama EXIT festivala.

Novo EXIT poglavlje otvoreno je specijalnim proljetnim izdanjem No Sleep festivala, koje je održano u Beogradu 8. i 9. srpnja uz više od 15.000 posjetitelja. I u ovoj godini članovi Exitove festivalske porodice – EXIT, Sea Star, Sea Dance, Ada Divine Awakening, No Sleep i njezin esencijalni dio – posjetitelji, bit će zajedno, slobodni i bez granica, kako je jedino i moguće. EXIT ove sezone donosi i iznenađenja, u pripremi su još najmanje dva velika događaja, u dvije nove države, o čemu će više informacija stići uskoro!