Uticajni Britanac je trebalo da nastupi u srpskoj prestonici 15. oktobra ove godine u Domu omladine, ali je događaj, usled i dalje nepovoljne epidemiološke situacije i pomeranja njegove cele evropske turneje, po treći put odložen. Prethodno, prvi zakazan termin bio je 29. april 2020, a sledeći 23. februar 2021. godine, takođe u DOB-u. Tricky će, na kraju, ipak u Barutani promovisati aktuelni album „Fall To Pieces“, objavljen u septembru 2020. 

Posle saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip-hopa. Svoj jedinstveni  izraz, prepoznatljiv po mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio je da razvija na ukupno 14 albuma.  Kao nastavak aktuelnog izdanja, u junu ove godine objavljen je EP “Fall To Pieces (live)” sa jednom novom pesmom, “Breathe Me Right In”.  Paralelno, kreativni umetnik je stvorio i producirao novi projekat Lonely Guest, čiji istoimeni debi album je objavljen u oktorbru. 

Za koncert koji će Tricky održati 19. maja 2022. u Barutani ulaznice koštaju 1.800 dinara, putem servisa Tickets.rs. Važe sve kupljene karte za prethodne termine, i nije ih potrebno menjati. U slučaju lošeg vremena Tricky će nastupiti u Domu omladine.

Izvor: Long Play