S više od 1000 koncerata i festivala diljem svijeta Kultur Shock ove godine obilježava 25 godina neprekidnog rada. Višestruka svjetska atrakcija iz Seattlea pod vodstvom sarajevskog umjetnika Srđana Gina Jevđevića, predstavlja jedinstveni glazbeni izričaj za koju je i Jello Biafra oduševljeno izjavio da zvuči onako kako bi punk rock trebao zvučati.

Da bi ih se pobliže dočaralo publici, mnogi ih pokušavaju uspoređivati s Gogol Bordellom, System of a Downom, Dubiozom Kolektiv, Manu Chaom, The Poguesima ili s Band of Four. Ipak treba biti pravičan i kazati da su oni stvorili svoj vlastiti glazbeni izričaj koji je teško usporediv.

U kontinuiranom eksperimentu Kultur Shock spaja balkanske narodne melodije s punkom i metalom u tzv. gypsy punk, jedinstven upravo zbog tog posebnog balkanskog štiha koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi sve posjetitelje ”kulturno šokirali”.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75,00 kn dostupne su u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio, na dan koncerta cijena im se penje na 95,00 kn.

Kultur Shock u Rijeku zajedničkim snagama dovode Distune promotion i Beach bar Pajol.

 

Detaljnije na Facebook Eventu