Kreće novi podcast "Muzička industrija"

Serijal „Muzička industrija“ je edukativnog karaktera i njegova ideja je da informiše članove strukovnih udruženja autora, producenata i izvođača kao i širu javnost o trenutnoj situaciji u muzičkoj industriji u Srbiji. Edukacija se odnosi na način ostvarivanja prava koja kolektivno zastupaju i koja se naplaćuju od strane tri kolektivna društva.

U svakoj od ukupno deset epizoda, o ovim temama govoriće autori, izvođači i stručna lica koja se bave ovom tematikom u primenjenom okviru današnje muzičke industrije u Srbiji.

Domaćini i autori emisija su Vladimir Đurić Đura i Rodoljub Stojanović, a gosti eminentne i cenjene ličnosti iz sveta muzičke industrije, svako u svom domenu poslovanja.

Gost prve epizode podkasta „Muzička industrija“ je Dejan Manojlović, direktor SOKOJ-a.

U narednim epizodama, gosti podkasta biće: Nikola Vilotić (direktor OFPS), Vlaimir Graić (dirketor PGP- RTS), Srećko Barbarić (šef službe Administracije SOKOJ-a), Sanja Stepanović (član UO PI), Aleksandar Žikić (novinar i autor), Dragan Brajović (autor, kompozitor i tekstopisac), Ana Stanić (autor, izvođač, predsednik MIMA), Rodoljub Stojanović (direktor Ricom Publishing) i Vladimir Marić (direktor Zavoda za intelektualnu svojinu Republike Srbije).

Izvor: Multimedia Music