"Ako tko pita" pjesma je čija je interpretacija ostavljena svakome ponaosob, a ono što je Atmospheric njome želio prenijet je poruka o svojevrsnoj letargija koja je prisutna u mnogima. Nezadovoljstvo u raznim segmentima ljudskog postojanja teret je kojeg nije lako nositi, ali opet opcija koju mnogi radije odabiru.

Šuti, dobro je, ne talasaj - umjesto odluke i borbe za bolje. Ljudi traže bijeg iz stvarnosti, jaka je želja za povratkom u priodni čovjekov svijet, samo treba hrabrosti za taj prvi korak. A kad se dogodi, sve se mijenja, na bolje!

Lado Bartoniček (vokal, gitare, klavijature i programiranje), Martina Majerle (vokal) i Marko Sedlak (solo gitara), ovim albumom obilježavju 20. godišnjicu djelovanja benda. U pedesetak minuta i kroz 13 pjesama, ispričali su svoju glazbenu priču koja je presjek zajedničkog stvaranja od samih početaka Atmospherica sve do danas.

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Lado osim obrade pjesme "Iznenadi me", grupe Xenia iz 1983. godine (autor Robert Funčić) u kojoj je ženski gost-vokal Mirna Škrgatić, i za koju Lado potpisuje aranžman. Album nosi naslov po istoimenoj pjesmi koju su odlučili predstaviti u dvije verzije. U drugoj, dužoj verziji 2Skrivene duge" vokal je Mia Egredžija iz riječkih Putokaza, a na albumu gostuju i Franjo Jardas, koji je odsvirao bas gitaru u pjesmi "Samo me sanjaj", i Ivo Huljev na električnoj gitari u pjesmi 'Ako tko pita'.

Autori fotografija su Ana i Lado Bartoniček dok postprodukciju naslovnice albuma potpisuje Viktor Pravdica. Tehnička podrška u realizaciji bili su Borut Kružić Hrvoje Dragosavić.

"Bilo je lijepo oživjeti pjesme sa samih početaka projekta Atmospheric i prisjetiti se kako smo zvučali tada, kao vrlo mladi ambijentalni elektropop band. Također slušatelji će prepoznati evoluciju samog zvuka i ideja u novonastalim  pjesmama čije je stvaranje s Ladom uvijek artistički zanimljivo i pomaknuto od domaćeg mainstreama, što je ujedno i naša prepoznatljivost", kaže Martina Majerle.

Spajanje raličitih zvukova i melodija, tempa i vokala, prepoznatljiv su i autentičan potpis Atmospherica, a "Skrivena duga" njihova je nova glazbena knjiga ispisana inspirativnim životnim pričama.

Izvor: Dallas Records