"Naša nova pjesma ''Najdraži se vječno pamte'' ispunjena je emocijama i nostalgijom koju posvećujemo našem prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću. Svi naši zajednički trenuci utkani su u melodiju i riječi ove pjesme, te slobodno možemo reći da je ovo istinita elegija", poručili su dečki.

Kako bi najiskrenije emocije prenijeli u pjesmu, za taj dio zaduženi su bili Mislav Živković koji je autor glazbe, dok je s Matejom Češkićem napisao tekst, a svemu tome aranžerski je svoj doprinos dao Mislav Čatić.

Videospot za pjesmu "Najdraži se vječno pamte", snimljen je u posebnom baroknom ugođaju o čemu je Danijel Car, frontmen, kontraš i voditelj sastava rekao: "Spot je nastao pod redateljskom palicom našeg višestruko nagrađivanog prijatelja, autora prvog slavonskog filma „Adam“ te Đakovčanina, Marija Šuline. Lokacija spota je barokni dvorac Mailath u Donjem Miholjcu. To je jedan od najočuvanijih hrvatskih dvoraca i bila je osobita čast snimati na takvom mjestu. Ovim putem moramo se zahvaliti turističkoj zajednici grada Donji Miholjac koji su nam ustupili spomenuti prostor i posvetili punu pažnju".

Ova glazbena priča svoju premijeru imala je na ovogodišnjem Aurea festu u Požegi, a dobila je samo riječi hvale kroz mnoštvo pozitivnih i emotivnih komentara na koje su, kako kažu, kao i uvijek jako ponosni.

Pjesmom „Najdraži se vječno pamte“ Dyaco je ovoga puta instrumentalno ostao vjeran tamburi što je rijetkost u današnje vrijeme na što je Danijel Car rekao sljedeće: "Dyaco oduvijek njeguje tamburu i nikada nije pobjegao od toga, iako u našem opusu ima za svakoga ponešto. Našu dugogodišnju ideju o električnoj tamburi pretočili smo u proizvod koji smo nazvali „Vision tambure“. To je u jednom trenutku tambura, a u drugom gitara, flauta, klavir ili neki drugi instrument."


Izvor: Hit Records