Band Callahan djeluje od 2014., a ekipu čine iskusni riječki glazbenici Ljubo Silić (Laufer, Urban&4, Metrobolik), Roland Freiseis (ex Urban&4) i Siniša Šumonja, a o nadolazećem koncertu kažu: "Prošlo je više od dvije godine otkako smo zadnji put stali pred publiku pa nas ovaj koncert izuzetno veseli. Nastupiti na domaćem terenu u ovako dobrom glazbenom društvu prilika je koju s nestrpljenjem iščekujemo. Pozivamo sve da nam se pridruže i da uživamo zajedno!"

Zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria nastala je 1988. godine iz pepela punk rock grupe Eksodus. Obilježeni kao mračana i provokativna grupa te često uspoređivani s nekim od svjetskih poznatih sastava poput The Sisters Of Mercy, Killing Joke, The Fields Of Nephilim, Phantasmagoria je ubrzo dobila kultni status na underground sceni. U ime benda, pjevač Tomi Phantasma je podijelio: "Jako se veselimo da ćemo nakon dugo vremena ponovo svirati i družiti se s našim idolima grupom Mizar, a možda i koju pjesmu otpjevati i zajedno. Na našem repertoaru je, uz obradu pjesme 'Djevoka od broncei pjesma 'Doždot', a u posebnim prilikama odsviramo i 'Zlatno Sonce'. Za ovaj koncert smo pripremili posebnu set listu koja se bazira na našem ranom darwave zvuku, znači samo old school!"  

Makedonska gothic rock grupa Mizar osnovana je 1981. godine u Skoplju i jedna je od pionira dark zvuka na ovim prostorima. Jedinstveni po pjevanju na materinjem jeziku u svoj zvuk su na originalni način provukli prizvuke makedonskog etna i bizantskih tradicija, upakiran u prilično mračnu atmosferu kojoj posebno doprinose duboki vokali zasnovani na crkvenom staroslavenskom pjevanju koje moćno interpretira Zoran Tortevski. 

Najnovije šesto ukazanje najavljeno je 2020. pjesmom 'Galeb' koja označava i početak suradnje Mizara i Tihomira Jančovskog, cijenjenog makedonskog pjesnika i književnka. Jančovski potpisuje i tekstove novih materijala objavljenih tijekom 2021., 'A Day Is Coming / Доаѓа Ден''Luzna / Scar''Messengers Of The Downfall' (Glasnici na padot)'. Krajem 2021. objavili su singl '1903' pjesmu o slobodi pjevanu po tekstu poznatog makedonskog književnika Petre M. Andreevskog, a posljednji singl 'Izgoren od ova sonce' (Burned By This Sun), objavljen je početkom ove godine.

Riječki koncert u petak, 3. 6. dio je Mizarove mini turneje koja starta u Ljubljani 2. 6., a dan nakon Rijeke, u subotu 4.6., ova cijenjena makedonska grupa nastupit će u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, u sklopu događanja "Ljeto u MSU".

Ulaznice za koncert u Rijeci su u prodaji po cijeni od 90 kuna, u sustavu Eventim i riječkom Dallas Music Shopu, a moći će se kupiti i na ulazu. 

Izvor: Dallas Records